Σοβαρές Ελλείψεις στην οργάνωση και την λειτουργία των ΚΕΠΑ

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας για τις Σοβαρές Ελλείψεις στην οργάνωση και την λειτουργία των ΚΕΠΑ
Με επιστολή στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις σοβαρές ελλείψεις στην οργάνωση και την λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας( ΚΕΠΑ)
 Ο χρόνος αναμονής των αιτούντων προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και στην συνέχεια να οριστεί η ημερομηνία εξέτασης είναι πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα τα άτομα με αναπηρία να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες πλήττουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους για τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις οι συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας αποτελούν το μοναδικό τρόπο επιβίωσης. Η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τα άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης λόγω της βαρύτητας της αναπηρίας τους, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί σε περιπτώσεις αποδεδειγμένων περιστατικών.
Επιπλέον η καταβολή του παραβόλου (46,14€) τους κρίνεται απαράδεκτη.
Το νέο σύστημα το οποίο υιοθετήθηκε από το ΚΕΠΑ ,και το αναπηρικό κίνημα το στήριξε, δεν βελτίωσε τις διαδικασίες αλλά αντιθέτως έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα για τα οποία απαιτούνται άμεσες διενέργειες ώστε να σταματήσει η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας κα Ισόγλου Αθηνά  στο τηλ. 6976400771 και με τον κ Χαροκόπο Αντώνιο στο τηλ.6936577966 .