«Κοινό μέτωπο» αναπηρικών φορέων για προσβασιμότητα στη θάλασσα

Στις 7 Αυγούστου 2012 συνήλθαν στα γραφεία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, υπεγράφη μνημόνιο από τους εκπροσώπους των παρακάτω φορέων, ήτοι: του Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Αντώνη Χαροκόπου, τής Προέδρου του Παραρτήματος Αχαΐας Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Αθηνάς Ισόγλου και του Προέδρου του Σωματείου ΑμΕΑ Νομαρχ. Αυτοδιοίκησης Αχαΐας Απόστολου Χαρίση, όπου συναποφάσισαν να προβούν σε όλες τις ενέργειες (εκπόνηση μελέτης) που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητική αναπηρία, παραπληγία και τετραπληγία στις παραλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Σας απαγόρευσαν να επιβιβαστείτε; Τα δικαιωματά σας...

Επίτροπος Siim KallasΣας απαγόρευσαν να επιβιβαστείτε; Ακύρωση; Μεγάλη καθυστέρηση; Απώλεια αποσκευών; Μειωμένη κινητικότητα;
Τα τελευταία τριάντα χρόνια, η κινητικότητα στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά πολύ. Για εκατομμύρια πολίτες, τα ταξίδια είναι καθημερινή πραγματικότητα και, ουσιαστικά, ένα δικαίωμα.
Οι επιβάτες έχουν ανάγκη από ένα σύνολο κοινών αρχών, ώστε να μπορούν εύκολα να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το ταξίδι τους, ανεξάρτητα από το μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιούν και από το εάν το ταξίδι τους πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εντός ενός μόνο Κράτους Μέλους, ενδοκοινοτικά ή πέρα από τα εξωτερικά σύνορα.
Γι' αυτόν το λόγο, η ΕΕ δεσμεύτηκε να τοποθετήσει τους επιβάτες στην καρδιά της πολιτικής για τις μεταφορές.
Siim Kallas Αντιπρόεδρος της Επιτροπής,αρμόδιος για θέματα μεταφορών