Εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην επετειακή εκδήλωση της 20χρονης λειτουργίας της, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5.30μ.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” (Αγ. Ανδρέου 16, Πάτρα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
5.30-6.00 Προσέλευση-Καφές
6.00-7.00 Χαιρετισμοί-Ενημέρωση
Ευγενία Αρβανίτη - Επίτιμη Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
Μαργαρίτα Καραγιώργου -Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
7.00-7.30 ΣΚΠ-Συμμόρφωση στη θεραπεία και Νεώτερα δεδομένα 
Νικόλαος Δημησιάνος,Νευρολόγος-Επιστημονικός Συνεργάτης Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών 
7.30-8.00 Περιβαλλοντικοί παράγοντες και ΣΚΠ
Παναγιώτης Καρανάσιος, Νευρολόγος-Επιμελητής Α΄, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨Αγ. Ανδρέας
8.00-8.30 Ερωτήσεις-Συζήτηση
Συντονισμός: Άντυ Μαγνησαλή, Δημοσιογράφος
Θα ακολουθήσει Πρόγραμμα με το Μουσικό Σχήμα του Σωτήρη Τερλέση 
Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία της Merck-Serono Hellas ΑΕ

Επιτυχής η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ατόμων με Αναπηρία έξω από την διεύθυνση του ΚΕΠΑ, στην Πάτρα

Υπό το  βάρος της απαράδεκτης κατάστασης  που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ σήμερα, την  μακροχρόνια αναμονή  «φυλακισμένων» ΑμεΑ στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν και την αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους ,πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη  23 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 έξω από την διεύθυνση του ΚΕΠΑ στο Τοπικό  Υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συλλόγων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Η  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκε,  μέσα στα πλαίσια της  Πανελλήνιας – Παν-αναπηρικής  κινητοποίησης   που έχει εξαγγείλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις πόλεις που λειτουργούν Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας προκειμένου  τα άτομα με αναπηρία να εναντιωθούν στην κοινωνική τους ευθανασία και να  διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ζητά τη σωστή λειτουργία των ΚΕΠΑ

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτση για το πρόβλημα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) άσκησε με επιστολή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης σημειώνει τα εξής:
22 Οκτωβρίου 2012
«Κύριε Υπουργέ,
Από την περίοδο που συστήθηκαν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και μέχρι σήμερα έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση απαράδεκτη από κάθε άποψη.