Δόθηκαν στις 20-2-2013 τα προνοιακά επιδόματα στην Αχαΐα

Πιστώθηκαν τελικά, με δεκαήμερη καθυστέρηση, οι λογαριασμοί των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων Νομού Αχαΐας στις 20/2/2013 από το Δήμο Πατρέων, διμήνου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου. Η καθυστέρηση που οφειλόταν στη μη έγκαιρη έγκριση του προΰπολογισμού τού Δήμου, προϋπόθεση απαραίτητη για την εκταμίευση κανδυλίων πληρωμών. Το θέμα είχε προκαλέσει αντιδράσεις και τις προηγούμενες εβδομάδες είδαν το φως τής δημοσιότητας μπαράζ ανακοινώσεων, τόσο από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεράσιμο Φεσσιάν, όσο και από τον Δημοτικό Σύμβουλο Πατρέων και πρόεδρο της ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ Αντώνη Χαροκόπο.
Για την ιστορία πρέπει να θυμίσουμε ότι από την μεταφορά τής αρμοδιότητας καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στούς Δήμους, ο Δήμος Πατρέων πίστωνε αυτά στους δικαιούχους τού Νομού Αχαΐας στις εξής ημερομηνίες: 28 Ιουνίου 2012, 9 Αυγούστου 2012, 5 Οκτωβρίου 2012, 10 Δεκεμβρίου 2012, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντά στον Γ. Φεσσιάν για την προσβασιμότητα στον προαστιακό της Πάτρας

Αρ. Πρωτ. 1629426
Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών Τμήμα Παραπόνων Γραφείο Δ/ντος Συμβούλου ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προς : κ. Γεράσιμο Φεσσιάν
Αθήνα  19/02/2013
Αξιότιμε κ. Φεσσιάν,
Σε απάντηση των όσων διατυπώσατε στην επιστολή σας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επικοινωνία και να σας βεβαιώσουμε ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα τα αιτήματα και οι παρατηρήσεις των επιβατών, εξετάζονται υπεύθυνα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ικανοποίηση και αντιμετώπιση των θεμάτων που επισημαίνονται, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων Υπηρεσιών.

Αίτημα για "ειδική" προσβασιμότητα στον προαστιακό τής Πάτρας

Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας
Ακτή Δυμαίων 5, Πάτρα Τηλ/fax:2610-362127  e-mail:pomaeadit@hotmail.com
Πάτρα:15/2/2013
Προς: κ. Θανάση Ζηλιασκόπουλο Πρόεδρο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε κ. Σπηλιόπουλο Κώστα , Πρόεδρο ΕΡΣΟΣΕ
Κοιν: Υπουργείο Ανάπτυξης  Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
         Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
         Δήμος Πατρέων
         Ε.Σ.Α.μεΑ
         Φορείς -Μέλη  ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ ΚΑΙ ΝΙΝ
         ΠΑΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας
         ΜΜΕ
Θέμα: Μελέτη  σχεδίου των στάσεων  και θέσεων στους συρμούς του προαστιακού Πάτρας όσο αφορά στην ένταξη επιβατών με  αναπηρία (κινητική, πρόβλημα όρασης και ακοής).

Η καθυστέρηση καταβολής προνιακών επιδομάτων στην Αχαία

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Γεράσιμου Α. Φεσσιάν προς τον Δήμαρχο Πατρέων  κ. Γιάννη Δημαρά
5-2-2013 «Καταβολή προνοιακών επιδομάτων»
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Χθες ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για έγκριση πίστωσης των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.
Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, για να γίνει αυτή η μεταβιβαστική πληρωμή απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη του προϋπολογισμού.