υπουργική απόφαση με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις με διάρκεια αναπηρίας επ’ αόριστον

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον
Μετά από μεγάλους αγώνες και συνεχείς πιέσεις της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της, υπογράφηκε χθες η υπουργική απόφαση για τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον. Πλέον δεν χρειάζεται χιλιάδες άτομα με αναπηρία να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι συνεχίζει την προσπάθεια για ένα αξιόπιστο σύστημα πιστοποίησης, που δεν θα ταλαιπωρεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Ο πίνακας:

Ξεκίνησε να λειτουργεί, με Πρόεδρο τη Γεωργία Τσουκαλά, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ενεργοποιήθηκε, τελικά, με τον ορισμό Διοήκησης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, το οποίο προήλθε από τη-διοικητική-  συγχώνευση τριών Ν.Π.Δ.Δ., (το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού, Αιγίου», το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Σκαγιοπούλειο Αχαΐας», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λεχαινών»), τα οποία ως νέο Ν.Π.Δ.Δ., λειτουργούν με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Το «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» αποτελείται από τρεις αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα), με ονομασίες «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α.Μ.Ε.Α. ΑΙΓΙΟΥ – ΚΛΕΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΑΤΡΟΥ».  «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ − ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ» και «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α.Μ.Ε.Α. ΛΕΧΑΙΝΩΝ» Η έδρα του «Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» είναι ο Δήμος Πάτρας.